Total Pageviews

Wednesday, October 15, 2014

Cabaran I Love You


Tahukah anda?

Ada orang yang kat dalam dunia ni susah nak bagitau dia sayang seseorang itu. Apatah lagi nak cakap I Love You.

Ada orang yang rasa perkataan I Love You ni berat. Susah nak ungkap. Macam kawan aku kabor lah, dia susah nak cakap I Love You kat seseorang itu yakni lelaki. Dan, dia mengkategorikan diri dia sebagai seorang yang susah nak jatuh cinta.

Tapi ex setakat ini dah ada 7.

Susah nak jatuh cinta wakluuuu.

Macam jugak orang yang mengaku dia susah nak cakap I Love You sebab ia melibatkan hati dan perasaan. Eh, memang lah!

Macam kau cakap I Love You kat Mak engko pun it is link to your love and affection. Tapi, towards your mader, that’s the difference.

Engko asal I Love You je engko menggeletis bijik pikirkan ia cinta kepada sesaorang ittew. Mat Saleh tu rilek je cakap I Love You tanda sayang sesama manusia. Okay je pun?

Sebenarnya orang kita memang gitu. Engko cakap I Love You tetibe kat kawan engko pun, eh mampos kena maki kan? Yelah, engko biasa mengeluarkan kata-kata makian terhadap kawan-kawan sekutu sebangsa engko, tetibe harini nak kabor I Love You.

Buang tebiat?

Baidewei, harini kawan aku sendiri cabar aku untuk menyahut cabaran abang sarabanon si faizdickie ni. Memula malas nak layan, tapi sebab kawan aku provoke, last-last aku pun hanyut dalam lautan I Love You dia ni.

Aku mention sesiap eh ini #CabaranILoveYouFaizDickie. #VillagePeople harus familiar with this, tapi orang yang tak familiar harus lemparkan binatang apakah ini. Kang ada orang ingat aku tengah buat confession pulek.

Beritahu orang yang anda sayang, dengan mengucapkan I Love You kepada mereka harini.

So, one two three go!
  
































The most awaited I Love You Too message goes to bapak gue. Aku selalu je cakap I Love You kat Mak aku. Tapi belum pernah lagi kabor ke Abah. Biasanya aku kabor aku sayang pun dalam mesej je, kalau kat depan, gaduh memanjang. Kahhh.




Hahaha I picked random people I’m close enough to.

Anyway, sorry for making some people (not all of them) worried. Yelah, tetibah engko cakap I Love You kejadah dia khen? Mungkin ada yang pikir adekah engkau tak hidup lama lagi dimuka bumi ini?

And, sorry for making some of them went misunderstanding. Tak. Ini bukan confession yang bersembunyi disebalik cabaran. Those guys are my friends. Kakaka.

Serious shit, I’m doing this for fun. Walaupun memang lah sayang pun sebenarnya. Hiks

Dan, ada juga beberapa yang tak response. Jilakeeeenyeee tak reply waksap aku. Hahaha

Dan juga, mintak ampun sebab aku pun tak reply waksap semorang ni lepas aku sebarkan rasa cintaku padamu. Dah penat type, type, type, type pada beberapa juta orang, last-last aku mengantuk. Terus selamat tenggelam dalam lautan api mimpi ngerimu.

Wah, banyak masa nampak? Thesis dah siap, thesis?


So guys, why don’t you say I Love You?  Challenge accepted! #CabaranILoveYouFaizDickie


No comments: